Urządzenia i Akcesoria
Sultana, apple and custard scrolls
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Dough
-
full cream milk300 g
-
butter60 g
-
dried instant yeast or 20 g fresh yeast2 tsp
-
baker's flour500 g
-
salt1 tsp
-
egg1
-
grapeseed oil for greasing
Custard
-
cornflour30 g
-
raw sugar50 g
-
egg1
-
full cream milk160 g
Assembly
-
water for brushing
-
sultanas120 g
-
apple (approx. 2 medium apples), peeled and cut into pieces (1 cm)180 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
milk for brushing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
45.5 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
686.6 kJ /
163.4 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
ANZAC biscuits
40 min
Pizza dough
1 godz.
Pull-apart sunshine bread
40 min
Soft cinnamon doughnuts
50 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Basic muffin mix
30 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
ANZAC slice
1 godz. 40 min
Buttermilk scones
35 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min
Pikelets
35 min