Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g açúcar amarelo
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
Cobertura
- 370 g leite condensado
- 130 g manteiga
- 30 g geleia de milho
- 150 g açúcar mascavado escuro
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 25 g óleo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 524.8 kJ / 125.4 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 13.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45min
Arroz-doce de leite condensado
1h
Pão doce de canela
2u. 40min
Bolo de amendoim
35min
Creme de limão com morangos
10 min
Bolo para levar
1h
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25min
Coelhinhos de pão com recheio de queijo derretido
45min
Pudim de pão
45min
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Guirlache Nougat
1hod. 30min
Massa para brincar
25min