Bolo de figo com cobertura de queijo-creme

4.6 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fatias

Składniki

  • Manteiga q.b. p/ untar
  • noz
    80 g
  • figos s/ o pé (300 g aprox.)
    5
  • açúcar mascavado
    200 g
  • ovos
    4
  • azeite
    60 g
  • iogurte grego
    120 g
  • farinha p/ bolos mais q.b. p/ polvilhar
    380 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
Cobertura
  • açúcar mascavado
    100 g
  • água
    60 g
  • estrela de anis
    1
  • figos cortados em cunhas
    5 - 6
  • natas c/ 30% de gordura bem frias
    200 g
  • queijo-creme
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fatia

Sód 123.1 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 1958.2 kJ / 468 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 61.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...