
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 260 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 100 g d'olives vertes dénoyautées
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 442 kcal / 1849 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 4 g