Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 260 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 100 g d'olives vertes dénoyautées
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates et à l'origan
2h 50min
Focaccia des Pouilles
1 Std. 10 Min
Focaccia apulienne
2h 40min
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Focaccia aux olives
3 Std.
Focaccia au thym et huile d'olive
1 Std. 55 Min
Fougasse au romarin
3h 25min
Focaccia à l'oignon
3 Std. 15 Min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
Focaccia au thym
3 Std.
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.