Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de café instantané
- 1 pincée de cacao en poudre
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 7451.1 kJ / 1780.9 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 139.4 g
- Tłuszcz
- 114.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 372 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Mousse glacée à la menthe
12h
Glace à la vanille
12h
Glace à la réglisse
3h 45min
Glace au chocolat
12h
Glace à la fraise et au yaourt
4h 20min
Sorbet citron vert
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace à la pistache
12h
Glace à la fraise façon italienne
40 Min
Glace menthe-chocolat
12h