![Glace au café Glace au café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2753F6F-1797-410A-9955-88897B61184E/Derivates/c07826b5-f090-4a6b-956b-9fb157b2a9dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de café instantané
- 1 pincée de cacao en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 7451.1 kJ / 1780.9 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 139.4 g
- Tłuszcz
- 114.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 372 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la vanille
12 Std.
Glace au chocolat
12 Std.
Glace rhum raisins
12 Std.
Glace à la pistache
12 Std.
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Glace stracciatella
12 Std.
Sorbet citron vert
12 Std.
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Glace chocolat-cannelle
12 Std.
Glace à la menthe
3h 20min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Glace menthe-chocolat
12 Std.