Erbsen-Curry-Suppe
TM31 TM5

Erbsen-Curry-Suppe

4.6 (295 ocen)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g Sonnenblumenöl
  • 200 g gelbe Paprika, in Stücken
  • 500 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 650 g Wasser
  • 1 ½ geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 1 - 1 ½ TL grüne Currypaste, (z.B. von Wan Kwai), nach Geschmack
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • 200 g Schmand

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
957 kJ / 228 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy