Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 150 g amêndoa c/ pele
- 6 ovos
- 150 g mel
- 150 g doce de framboesa
- 30 g farinha de alfarroba
- 50 g amido de milho
- Amêndoa em palitos q.b. p/ guarnecer
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 986.8 kJ / 235.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 47.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de alfarroba
50min
Bolo de avelã e café
40min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20 min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20 min
Bolo de limão light
45min
Scones integrais com ervas aromáticas
25 min
Bolo de maçã e gengibre ao vapor
1h 10min
Queques de frutos secos
30min
Bolo de pera e vinho do Porto
35 Min
Queques de maçã e limão
55min
Bolo de espinafres e cenoura
1 godz. 5 min
Bolo de noz e café
1h 10min