Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 2 uova
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di finocchi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di peperone rosso a pezzi
- 100 g di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 2 filetti di acciughe sott'olio, scolate
- 3 cucchiai di aceto balsamico
- 1 cucchiaio di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
- Błonnik
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min
Vitello tonnato
24 Std. 45 Min
Pastella per fritti
1h
Zabaione caldo al passito
15 Min
Salsa alla reggiana
15 Min
Aroma di capperi
4h 10 min
Burro al tonno
1 Std. 20 Min
Salsa selinuntina
15 Min
Salsa ai capperi
10 Min
Salsa rubra
30 Min
Cipolline sott'olio
361h 10min
Peperoni alla pugliese
721h 10min