Panzerotti a la romana

Panzerotti a la romana

4.2 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 unidades

Składniki

Masa
  • 320 g de harina (y un poco más para espolvorear)
  • 40 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 150 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
Relleno
  • 50 g de jamón de York en trozos
  • 100 g de mozzarella fresca en trozos
    100 g de queso scamorza, en trozos
  • 1 yema de huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
Terminación
  • 1 clara de huevo
  • 500 g de aceite para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 7.3 g
Kalorie 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 24.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...