Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 50 g di arachidi non salate
- 25 g di olio di semi di girasole
- 10 fili di erba cipollina fresca, lavati, asciugati e sminuzzati
- 1500 g di acqua
- 150 g di vermicelli di riso
- 150 g di germogli di soia, in scatola, sgocciolati
- 8 - 10 fogli di carta di riso
- 8 - 10 foglie di lattuga batavia, lavate ed asciugate (vedere consigli)
- 16 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 120 g di gamberetti sgusciati, cotti e aperti a farfalla
- 2 - 3 cucchiai di salsa di pesce, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 766 kJ / 185 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso al curry gamberi e verdure
40min
Ravioli 'Shao mai'
2u.
Noodles con verdure al curry
35min
Caviale di melanzane (Moutabel)
50min
Arepas venezuelane con straccetti di pollo
50min
Involtini di gamberi vietnamiti con salsa agrodolce
1u.
Vermicelli di riso con carne e verdure
30min
Samosas di verdure
1h 10min
Vermicelli saltati con verdure miste
40min
Pane Naan con cipolla e cumino
2h 25min
Baozi di maiale al vapore
2h 10min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min