Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 240 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 3 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 180 g de azúcar
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 180 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 50 - 60 g de arándanos frescos
Frosting
- 100 g de chocolate blanco en trozos
- 1 hoja de gelatina (hidratada en agua fría)
- 35 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 250 g de queso mascarpone
- 20 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 8.15 g
- Węglowodany
- 37.32 g
- Tłuszcz
- 24.87 g
- Błonnik
- 0.86 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Cupcakes de coco y frambuesa
2 godz. 15 min
Cupcakes tricolores
2 godz.
Cupcakes fantasma
1 godz.
Cupcakes de café y avellanas
1 godz. 35 min
Minicupcakes lemon pie
1 godz. 10 min
Cupcakes de galletas Oreo®
1 godz. 40 min
Cake pops
2 godz.
Red velvet cupcakes
1 godz.
Cupcakes de vainilla
1 godz.
Galletas para decorar
1 godz. 30 min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min