![Pan con levadura química Pan con levadura química](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A5746A7-8CC7-4C76-A888-0E6C6E4CC023/Derivates/ED03129F-F807-4790-9C09-0825A58A44C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de harina
- 100 g de leche en polvo
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharaditas de polvo para hornear
- 1 cucharada de miel (30 g)
- 15 g de aceite de oliva extra virgen, y un poco más para barnizar
- 210 g de agua
- semilla de amapola
- semillas de ajonjolí
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2407 kJ / 576 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 87.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos integrales
3h 40min
Pan blanco
1h 40min
Francesillas
3h 15min
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Pan rústico
2h
Pan de maíz (Broa)
2 Std. 20 Min
Masa madre (levadura natural)
120 Std.
Pan de espelta y trigo sarraceno
1 Std.
Pan de barra
29h
Pan rápido
1j 35 menit
Panqué de miel
2h 30min
Hogaza de centeno
16 Std. 50 Min