Macarons de avellana

Macarons de avellana

4.7 26 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 unidades

Składniki

Macarons de avellana
  • 90 g de avellanas crudas
  • 110 g de azúcar glas
  • 2 claras de huevo (60-70 g) a temperatura ambiente (durante mín. 8 horas)
  • 1 pellizco de sal
  • 25 g de azúcar
  • 1 cucharadita de purpurina comestible de oro (apta para uso alimentación)
    4 láminas de oro, (aptas para uso alimentación)
Crema de vainilla
  • 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 50 g de queso mascarpone
  • 100 g de azúcar glas
  • 1 cucharadita de extracto natural de vainilla
    1 cucharadita de vainilla líquida

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 84 kcal / 349 kJ
Białko 1.11 g
Tłuszcz 3.72 g
Węglowodany 11.39 g
Błonnik 0.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...