![Macarons de avellana Macarons de avellana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0FD9908-BF7B-47C5-9F0F-4EA1E61D4AC8/Derivates/A017FE63-921D-429E-82CF-C738BE364DF9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macarons de avellana
- 90 g de avellanas crudas
- 110 g de azúcar glas
- 2 claras de huevo (60-70 g) a temperatura ambiente (durante mín. 8 horas)
- 1 pellizco de sal
- 25 g de azúcar
-
1
cucharadita de purpurina comestible de oro (apta para uso alimentación)
lub 4 láminas de oro (aptas para uso alimentación)
Crema de vainilla
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 50 g de queso mascarpone
- 100 g de azúcar glas
-
1
cucharadita de extracto natural de vainilla
lub 1 cucharadita de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 349 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1.11 g
- Węglowodany
- 11.39 g
- Tłuszcz
- 3.72 g
- Błonnik
- 0.23 g
Alternatywne przepisy
Pastel triple chocolate en capas
2h 30 min
Red velvet cupcakes
1 Std.
Minicupcakes lemon pie
1 godz. 10 min
Apple pie (individual)
50 min
Macarons de helado de coco
2h 20 min
Macarons
2h 30 min
Macarons de chocolate
2h 30 min
Chocolate whoopie pies con crema de avellana
40 Min
Bachour: Tartas de frambuesa con chocolate
2h 30 min
Cupcakes tricolores
2 godz.
Fondant (pasta de azúcar)
5 min
Pastel double fudge
3klst