Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g natives Olivenöl und etwaas mehr zum Einfetten
- 260 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 500 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 100 g Oliven, schwarz, entsteint
- 100 g Oliven, grün, entsteint
- 30 g natives Olivenöl
- 2 Prisen Salz
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1 Std. 50 Min
Tomaten-Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Fenchel-Focaccia
2 Std.
Mehrkorn-Focaccia
2h 5min
Focaccia mit Gewürzöl
4 Std. 15 Min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Roggenfladenbrot
2 Std. 10 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Focaccia mit Sardellen
1 Std. 45 Min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.