Gefüllte Focaccia mit Auberginen

Gefüllte Focaccia mit Auberginen

4.4 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Stücke

Składniki

Teig
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Wasser
    230 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Salz
    1 geh. TL
Belag und Fertigstellung
  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Primosale-Käse in Stücken
    200 g
    200 g Pecorino, in Stücken
  • Eiertomaten Typ San Marzano, in Stücken (2 cm), entkernt
    400 g
  • natives Olivenöl
    40 g
  • Basilikum abgezupft
    1 - 2 Stängel
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) entkernt
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Auberginen in Würfeln (2 cm)
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 1449 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...