Urządzenia i Akcesoria
Linzer Torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Dinkelkörner200 g
-
Mandeln200 g
-
Weinstein-Backpulver1 gestr. TL
-
Butter kalt, in Stücken170 g
-
brauner Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Kirschwasser1 TL
-
Kakaopulver1 gestr. EL
-
Zimt1 TL
-
Nelken, gemahlen1 Prise
-
Himbeerkonfitüre340 g
-
Eigelb zum Bestreichen1
-
Milch zum Bestreichen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1735 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Springerle
27 Std.
Hefezopf
2 Std. 20 Min
Springerle
26 Std. 20 Min
Linzer Torte
3 Std.
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Linzer Torte
1 Std.
Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Baseler Leckerli
2 Std. 10 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Linzer Weihnachtstorte
2 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 Min