Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
⅓
Würfel Hefe (15 g)
lub ½ Pck. Trockenhefe (ca. 5 g) - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Ziegenweichkäse
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 TL rosa Pfefferkörner
-
1
Stängel Majoran, abgezupft
lub 1 Stängel Thymian, abgezupft - 20 g natives Olivenöl
- 16 Cherry-Tomaten, halbiert
- ½ TL Salz
- 100 g Ziegenweichkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25min
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1h 50min
Gemüsepizza
1h 40min
Eis-Croissant mit Erdbeeren
15min
Mini-Pizzen alla Marinara
2h 10min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 Std.
Tomaten-Rucola-Pizza
50 Min
Nudeln mit Käsesauce, Pesto und frischen Tomaten
45 Min
Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing
3h
Pizza-Bruschetta
1h 30min
Gefüllte mediterrane Baguettes
3hod. 10min