![Pizza alla marinara (auf Seefahrerart) Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5570D31-D99F-42D7-A0F8-409F25AA914A/Derivates/3DA5CBBB-C882-4892-999A-BA6EB368FD5E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel frische Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
Belag
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g natives Olivenöl
- 300 g Tomaten, frisch oder aus der Dose
- 1 ½ TL Salz
- 2 - 3 Blätter Basilikum, in Streifen
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1035 kJ / 248 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Pizzette "Tricolore"
1h 30 min
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1h 20 min
Pizza Margherita
1h 35 min
Frühlingspizza Toni M.
6h 40 min
Pizza mit Gemüse und Chilikäse
1 Std. 10 Min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 godz. 25 min
Paprika-Pizza
1h 55 min
Pizza Frescolina
1h 40 min
Pizza auf römische Art
1h 40 min
Pizza Margherita mit Bier
2h 10 min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1h 40 min
Frische Tomaten-Pasta
25 min