Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel frische Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
Belag
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g natives Olivenöl
- 300 g Tomaten, frisch oder aus der Dose
- 1 ½ TL Salz
- 2 - 3 Blätter Basilikum, in Streifen
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1035 kJ / 248 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
4-Käse-Pizza
3h 50min
Knoblauchkartoffeln mit Kümmel
1 Std.
Pizza Frescolina
1 Std. 40 Min
Pizza Margherita
1 godz. 35 min
Tomatensauce
30 Min
Spaghettini mit Paprika
1 Std.
Pizza mit Salsiccia
2h 40min
Paprika-Pizza
1 Std. 55 Min
Pizza auf römische Art
1 Std. 40 Min
Frische Tomaten-Pasta
25 Min
Pizza Margherita mit Bier
2 Std. 10 Min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1 Std. 40 Min