Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
TM6 TM5

Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)

4.7 (219 ocen)

Składniki

Teig

  • 220 g Wasser, lauwarm
  • 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 TL Zucker
    lub 1 TL Backmalz
  • ½ Würfel frische Hefe
    lub 1 Pck. Trockenhefe
  • 400 g Weizenmehl Type 550
  • 1 TL Salz

Belag

  • 3 Knoblauchzehen
  • 30 g natives Olivenöl
  • 300 g Tomaten, frisch oder aus der Dose
  • 1 ½ TL Salz
  • 2 - 3 Blätter Basilikum, in Streifen
  • 1 TL Oregano, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1035 kJ / 248 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy