Teigtaschen mit Fetakäse

Teigtaschen mit Fetakäse

4.1 96 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 Stück

Składniki

Teig
  • Wasser lauwarm
    400 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    700 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz
    2 TL
  • Zucker
    2 Prisen
Belag
  • Olivenöl
    3 EL
  • Eigelb verquirlt
    2
  • Feta in Stücken
    300 g
  • Thymian abgezupft
    1 Bund
  • Peperoni, rot (370 g), mild, abgetropft
    1 Glas

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 171 kcal / 715 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...