Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 200 g de pois chiches blancs secs
- 200 g de fèves sèches
- 1500 g d'eau froide
Le jour même
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 15 g de persil plat frais
- 15 g de coriandre fraîche
- 3 c. à café de cumin en poudre
- 2 c. à café de ras el-hanout
- 1 c. à café de sel
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 323 kJ / 81 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain libanais épicé
3h 30min
Houmous
10h 40 min
Chapati
1 Std. 10 Min
Manaïches au zaatar
2 Std.
Falafels
24h
Baklavas libanais
1h 5min
Fatayers aux épinards
2h 5min
Houmous
3h 30min
Pain indien (naan)
1 Std. 50 Min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 Std. 30 Min
Tahiné maison
25 Min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min