
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les buns à burger sans gluten
-
300
g de lait de soja
lub 300 g de lait - 200 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de mix de farine sans gluten (Voir "Variante(s)")
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sel
- 3 œufs
-
40
g de beurre doux
lub 40 g de margarine végétale, bio de préférence - graines de sésame (opcjonalnie)
La garniture
- 16 tranches de fromage
- 800 g de viande de bœuf hachée (8 steaks hachés env.)
- 15 g d'huile d'olive
- ketchup
- 16 feuilles de salade verte
- 8 cornichons au vinaigre émincés en fines rondelles
-
tomates émincées en rondelles
lub carottes râpées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 759 kcal / 3177 kJ
- Białko
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Błonnik
- 5.1 g