Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 2 cucharadas de café soluble
- 170 g de higos secos (y 5 higos más en mitades para decorar)
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 10 - 15 g de azúcar glass (opcjonalnie)
- 300 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de mantequilla
- 4 - 5 virutas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tepache
120h
Chocolatines
4 godz. 30 min
Helado de choco menta
24h
Natilla de café
40min
Soufflé de Grand Marnier
35min
Pasteles de chocolate y vainilla
11 godz.
Macarrones de chocolate
24h
Herraduras de mazapán
1h
Leche frita de chocolate
2h 30min
Helado de chocolate
8 godz. 30 min
Besos de dama
1h
Pizza con arúgula y tomate seco
50min