Bloque helado de chocolate y café con higos

Bloque helado de chocolate y café con higos

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 28 godz. 15 min
10 porción

Składniki

  • 170 g de agua
  • 2 cucharadas de café soluble
  • 170 g de higos secos (y 5 higos más en mitades para decorar)
  • 600 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 40 g de licor de café
    40 g de crema de whisky, (p.ej. Baileys®)
  • 10 - 15 g de azúcar glass (opcjonalnie)
  • 300 g de chocolate amargo en trozos
  • 50 g de mantequilla
  • 4 - 5 virutas de chocolate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 4 g
Kalorie 1970 kJ / 471 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...