Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de agua
- 2 cucharadas de café soluble
- 170 g de higos secos (y 5 higos más en mitades para decorar)
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
40
g de licor de café
lub 40 g de crema de whisky (p.ej. Baileys®) - 10 - 15 g de azúcar glass (opcjonalnie)
- 300 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de mantequilla
- 4 - 5 virutas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1970 kJ / 471 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa catsup
1óra 15p
Helado bicolor con praliné
8 godz. 15 min
Gelatina arcoiris
6 godz.
Barras de cerveza
30p
Pastel de chocolate y chile
1óra 15p
Helado cheesecake con fresas low carb
12h 10 min.
Mermelada de mandarina
40p
Buñuelos de manzana con salsa de caramelo
1óra
Brownies de frutos rojos
15p
Macarrones de chocolate
24hod.
Ensalada de cítricos con vinagreta de achiote
15p
Pastel de chocolate para dos
30p