Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de harina
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura seca instantánea - 20 g de azúcar
- 40 g de leche entera
- 2 huevos
- ½ cucharadita de sal
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente en trozos (y un poco más para engrasar)
-
200
g de chocolate con leche, en trozos
lub 200 g de crema de cacao y avellanas - 500 g de agua, para el vapor
- 1 yema de huevo, batida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de limón
2h
Panqué con chocolates
1h
Brownies rápidos de tres chocolates
40min
Pastel de rompope
2h
Barritas de semillas de girasol
1h 15min
Pastel de galletas
2 Std. 25 Min
Buñuelos de manzana con salsa de caramelo
1h
Buñuelos de viento
1h
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2h 30min
Orejitas bañadas en chocolate
2h
Donas de chocolate
50min
Pan de elote
2h