Wersje kompatybilne
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g water
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 320 g dried spaghetti (cooking time 10-11 minutes)
- 1 bunch fresh parsley, leaves only (approx. 20 g)
- 3 - 4 garlic cloves
- 2 fresh red chillies, halved
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2717.3 kJ / 650 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 437.5 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35 min
Spaghetti alla Carbonara
30 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Watermelon Juice
10 Min
Shakshuka
50 Min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Pasta Amatriciana
30 min
Spaghetti Carbonara
25 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 min