流沙包

流沙包

3.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 塊

Składniki

内餡
  • 吉利丁片 (約8克)
    3 片
  • 冰水 ,適量
  • 無鹽奶油 ,隔水加熱融化
    35 克
  • 鹹蛋黃 (約30克)
    2 顆
  • 米酒
    1 大匙
  • 牛奶
    75 克
  • 細砂糖
    10 克
  • 卡士達粉
    1 茶匙
  • 白豆沙 ,或綠豆沙
    30 克
  • 鮮奶油
    35 克
包子麵糰
  • (含料理和蒸煮用)
    740 克
  • 乾酵母粉
    ½ 茶匙
  • 20 克
  • 中筋麵粉
    250 克
  • 1 小撮
  • 10 克

Wartości odżywcze na 1 塊

Kalorie 217 kcal / 910 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...