蛋黃酥

蛋黃酥

4.2 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
24 顆

Składniki

油皮
  • 105 克
  • 15 克
  • ,(約4克)
    1 茶匙
  • 豬油
    60 克
  • 低筋麵粉
    100 克
  • 高筋麵粉
    100 克
油酥
  • 低筋麵粉
    180 克
  • 豬油
    90 克
內餡
  • 紅豆沙
    720 克
  • 鹹蛋黃
    24 顆
  • 米酒
    20 克
  • 蛋黃 ,打散
    2 顆
  • 黑芝麻 ,少許

Wartości odżywcze na 1 顆

Kalorie 352.5 kcal / 1473.5 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 28.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 603.8 g
Sód 153.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...