Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chiles de árbol secos
- 2 chiles pasilla, sin venas ni semillas
- 3 chiles anchos, sin venas ni semillas
- 5 dientes de ajo, asados
- 5 pimientas gordas
- 1 cdita de tomillo seco
- 2 cditas de orégano
- 1 cdita de mejorana
- 10 g de jengibre, asado
- 1 clavo de olor
- 10 g de ajonjolí, tostado
- 170 g de jugo de naranja
- 250 g vinagre de manzana
- 5 cditas de sal
- 1500 g espaldilla de carnero, en trozos
- 450 g de cebolla (300 g en trozos y 150 g asada)
- 1800 g de agua
- 180 g de jitomate, asado
- de cilantro picado para acompañar
- limones para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1340 kJ / 319 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos al pastor
1 Std. 10 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Tamales norteños
2h
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Buñuelos de rodilla
2h
Tradicional barbacoa hidalguense
3 Std.
Caldo de camarón
40min
Birria
1 Std.
Polvo de chile piquín para sazonar
10 Min
Salsa borracha
15 Min
Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones
2h
Tamales guanajuatenses
2 Std. 30 Min