![Birria Birria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17B4900F-52DC-44FE-AB67-A2DEF23BF96E/Derivates/4F71D82A-0BEF-44F7-B9E7-6B97D4DA3658.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chiles de árbol secos
- 2 chiles pasilla, sin venas ni semillas
- 3 chiles anchos, sin venas ni semillas
- 5 dientes de ajo, asados
- 5 pimientas gordas
- 1 cdita de tomillo seco
- 2 cditas de orégano
- 1 cdita de mejorana
- 10 g de jengibre, asado
- 1 clavo de olor
- 10 g de ajonjolí, tostado
- 170 g de jugo de naranja
- 250 g vinagre de manzana
- 5 cditas de sal
- 1500 g espaldilla de carnero, en trozos
- 450 g de cebolla (300 g en trozos y 150 g asada)
- 1800 g de agua
- 180 g de jitomate, asado
- de cilantro picado para acompañar
- limones para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1340 kJ / 319 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa borracha
15 dk
Chiles en nogada
1 Std.
Pan de elote
1 Std.
Jericallas
5sa
Cebollitas con chile habanero y piña
10min
Tradicional barbacoa hidalguense
3h
Birria
1 Std.
Mole huasteco
20 dk
Pozole Verde
1sa 20 dk
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min