Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla
- 150 g de rábano
- 500 g de tomate verde, en trozos
- 15 g de chile serrano
- 1700 g de agua
- 5 hojas de epazote
- 15 g de semillas de calabaza
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 ramita de mejorana fresca
- 300 g de maíz pozolero, precocido
- 1200 g de carne de cerdo (pierna, lomo, costilla)
- 2 cditas de sal
- 2 cditas de orégano
- 200 g de lechuga orejona picada
- limones para acompañar
- chile piquín, seco para acompañar
- tostadas para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2054 kJ / 489 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Tinga de pollo
30min
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Sopa de tortilla
25 min
Chicharrón en salsa verde
25 min
Chilaquiles rojos
25 min
Chilaquiles divorciados
1h