Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla
- 150 g de rábano
- 500 g de tomate verde, en trozos
- 15 g de chile serrano
- 1700 g de agua
- 5 hojas de epazote
- 15 g de semillas de calabaza
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 ramita de mejorana fresca
- 300 g de maíz pozolero, precocido
- 1200 g de carne de cerdo (pierna, lomo, costilla)
- 2 cditas de sal
- 2 cditas de orégano
- 200 g de lechuga orejona picada
- limones para acompañar
- chile piquín, seco para acompañar
- tostadas para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2054 kJ / 489 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Chilaquiles divorciados
1h
Tinga de pollo
30min
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
25min
Pozole Rojo
1ч. 30 мин.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Arroz a la mexicana
50min
Arroz rojo
1h 25 min
Caldo tlalpeño
1h 20min