Schokoladentorte
TM5 TM6

Schokoladentorte

4.3 (91 ocen)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • 150 g Mandeln
  • 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
  • 250 g Zucker
  • 6 Eier
  • 250 g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 25 g Rum
  • 200 g Johannisbeer-Gelee
  • 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 100 g Crème fraîche
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 50 g Schokoladenraspeln

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2090 kJ / 499 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy