Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Mandeln
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 250 g Zucker
- 6 Eier
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 25 g Rum
- 200 g Johannisbeer-Gelee
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Crème fraîche
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2090 kJ / 499 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnusstorte
3h 15 min
Erdbeertorte
4h
Schokoladentorte
2h 15min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Schokoladen-Osterkuchen
2u. 40min
Panamatorte
2h 30 min
Schoko-Keks-Torte
2h 15min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Allrounder-Torte
1h 30min
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min
Schoko-Sahne-Torte
6h