Wersje kompatybilne
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 210 g full cream milk
- 20 g fresh yeast (see Tips)
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g unsalted butter, melted
- 2 tbsp grapeseed oil (see Tips)
- 1 pinch salt
- 3 egg yolks
- 500 g plain flour, plus extra to dust
Filling
- 150 g prosciutto, cut into thin slices
- 200 g Swiss cheese, cut into thin slices
- 1 egg yolk, lightly beaten, to glaze
- 2 tbsp sesame seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 761 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7.447 g
- Węglowodany
- 17.494 g
- Tłuszcz
- 8.977 g
- Błonnik
- 0.973 g
Alternatywne przepisy
Apple crumble meringue slice
2 godz. 45 min
Hash browns
40min
Umali
1h 25 min
Moroccan doughnuts
2h 10min
Peanut butter and jam doughnuts
2h 40 min
Ghost biscuits
1h 15min
Hearts entwined loaf
1h 55 min
Polish crêpes
3h 35min
Cabbage rolls
1 Std. 50 Min
Home-style soda bread with spring onion
1h
Easy brioche
1 Std. 50 Min
Polish doughnuts
2h 30min