
Wersje kompatybilne
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 210 g full cream milk
- 20 g fresh yeast (see Tips)
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g unsalted butter melted
- 2 tbsp grapeseed oil (see Tips)
- 1 pinch salt
- 3 egg yolks
- 500 g plain flour plus extra to dust
Filling
- 150 g prosciutto cut into thin slices
- 200 g Swiss cheese cut into thin slices
- 1 egg yolk lightly beaten, to glaze
- 2 tbsp sesame seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 181 kcal / 761 kJ
- Białko
- 7.447 g
- Tłuszcz
- 8.977 g
- Węglowodany
- 17.494 g
- Błonnik
- 0.973 g