Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)

Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)

4.1 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 pieces

Składniki

Dough
  • full cream milk
    210 g
  • fresh yeast (see Tips)
    20 g
  • raw sugar
    2 tbsp
  • unsalted butter melted
    60 g
  • grapeseed oil (see Tips)
    2 tbsp
  • salt
    1 pinch
  • egg yolks
    3
  • plain flour plus extra to dust
    500 g
Filling
  • prosciutto cut into thin slices
    150 g
  • Swiss cheese cut into thin slices
    200 g
  • egg yolk lightly beaten, to glaze
    1
  • sesame seeds (optional)
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 181 kcal / 761 kJ
Białko 7.447 g
Tłuszcz 8.977 g
Węglowodany 17.494 g
Błonnik 0.973 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...