Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate
- 160 g natas
- 170 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g açúcar (opcional)
- 50 g manteiga
Macarons
- 270 g açúcar
- 110 g amêndoa ralada
- 25 g cacau em pó
- 120 g claras de ovo (3 aprox.)
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 643.4 kJ / 153.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 18.2 mg
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Creme de manteiga
5min
Massa choux
1 Std. 30 Min
Glacê
5min
Creme de pasteleiro
15 Min
Petits gâteaux de chocolate
8h 45min
Cupcakes ouriço
45min
Mil-folhas de café
35min
Soufflé de caramelo
1h 5min
Donuts holes
2h 5min
Macarons com creme de lavanda
5sa 20 dk
Churros com chocolate quente
45min