Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate preto
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 60 g leite
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Mousse de chocolate branco
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g leite
- 250 g chocolate branco partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Mousse de chocolate de leite
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g leite
- 250 g chocolate de leite partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30 min
Cheesecake de laranja
9 Std.
Galette de morango
50 Min
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 Min
Soufflé de manga com creme inglês de coco
1 Std.
Tarte de mousse de chocolate
12 godz. 30 min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8h 30 min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Gelado de chocolate e café
5 godz. 15 min
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24 Std.
Marquise de chocolate
3h
Tarte gelada de leite condensado
12 Std.