Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate preto
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 60 g leite
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Mousse de chocolate branco
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g leite
- 250 g chocolate branco partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Mousse de chocolate de leite
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 80 g leite
- 250 g chocolate de leite partido em pedaços
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Alfajor
1h 20min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6 Std.
Bolo mojito
45min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1h 30min
Cheesecake
4 godz. 30 min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Crocante de maçã
5h 30min
Canelones de chocolate com molho de morango
55min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Donuts de massa choux com doce de leite
1h 30min
Tarte de leite e chocolate
4h