Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 175 g água
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 175 g farinha tipo 65
Massa principal
- 175 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 325 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Azeite q.b. p/ untar
- 2 c. chá de sal
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21h
Pão branco
15h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Vianinhas
14 godz.
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min
Nuvem de espelta
16h 30min
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão Venezia
17 godz. 10 min
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min
Pãezinhos de leite
4 Std.