Nudeln mit Garnelen-Spießchen, Peperoni-Käsecreme und Zuckererbsen

Nudeln mit Garnelen-Spießchen, Peperoni-Käsecreme und Zuckererbsen

4.2 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • Zuckerschoten frisch oder TK, aufgetaut
    300 g
  • Peperoni, rot halbiert, entkernt
    1
  • Kräuterbutter oder Knoblauchbutter (siehe Tipp)
    60 g
  • Nudeln z.B. Casareccia oder Rigatoni
    350 g
  • Kräuterfrischkäse z.B. Robiola
    200 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • Kräutersalz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Olivenöl
    2 EL
  • rohe Garnelen (Riesengarnelen), auf 8 Holzspießchen gesteckt
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 835 kcal / 3494 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...