Überbackenes Schweineschnitzel mit Kartoffeln

Überbackenes Schweineschnitzel mit Kartoffeln

4.3 806 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Schnitzel mit Kartoffeln
  • Käse in Stücken
    100 g
  • Schweineschnitzel dünn
    500 g
  • Salz
  • Pfeffer
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Speckwürfel
    200 g
  • Schmand
    80 g
  • Zucchini gewürfelt (1 cm)
    1
  • rote Paprika gewürfelt (1 cm)
    1
  • Tomaten in Scheiben (0,5 cm)
    2
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    800 g
Sauce
  • Frischkäse
    100 g
  • Mehl
    1 EL
  • Muskat
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 749 kcal / 3136 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...