Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier

Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di scalogno a metà
  • 1 gambo di sedano a pezzi
  • 70 g di burro a pezzi
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 50 g di liquore all'arancia
  • 80 g di succo di mandarino spremuto fresco
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 2 mandarini preferibilmente biologici, gli spicchi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 2213 kJ / 529 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...