Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 100 g di burro congelato, a pezzi
- farina tipo 00 q.b.
- 45 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 20 g di latte
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
Ripieno
- 8 asparagi verdi a metà, per il senso della lunghezza
- 500 g di acqua
- ½ scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- 30 g di salsa di senape
- 8 fette di prosciutto crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto in crosta di patate
2sa 15 dk
Piccole parmigiane filanti al vapore
2 godz. 35 min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3 Std.
Involtini di melanzane con risotto alla burrata
1 Std. 10 Min
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Stelle di mare
30 Min
Mini croissant con pancetta affumicata
2h
Bignè a sorpresa
2h
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1h 30min
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
6h 25min
Stuzzichini di Pasqua
1h 30min
Insalata di uova in cestino di sfoglia
1h