Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 3 Eier
- 1 - 2 TL Öl
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 100 g gekochter Schinken, in Stücken
- 100 g Blattspinat, frisch, in Streifen
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 geh. TL Rosmarin, getrocknet
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Olivenöl
- 100 g Weißwein, trocken
- 100 g Wasser und Wasser zum Befeuchten und Kochen der Ravioli
- 1 TL Salz zum Kochen der Ravioli
- ½ TL Pfeffer
- 1 Ei
- 3 Prisen Muskat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 538 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Nudelteig
1 Std.
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 Std. 30 Min
Geflügelbratwurst
3 Std. 30 Min
Mini-Asia-Rollen
1 Std. 10 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1 Std.
Erdäpfelkroketten
3h 50min
Steinpilz-Ravioli
1 Std. 20 Min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 Std.
Berliner
2 Std. 45 Min