Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Feta-Dip
- 200 g Naturjoghurt
- 100 g Feta, in Stücken
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Olivenöl
Cevapcici
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 100 g rote Paprika, in Stücken
- 100 g grüne Paprika, in Stücken
- 400 g Lammfleisch, sehnenfrei, gewürfelt, evtl. leicht angefroren
- 2 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Salz
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 50 g Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 467 kJ / 112 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Griechische Fleischbällchen (Köfte)
1 godz. 30 min
Coleslaw
10min
Kartoffelsalat Ägäis
50 min
Rindfleischkebabs mit Tomatensalsa
1h 35 min.
Aglio e Olio
10min
Albondigas (Hackbällchen)
30 min
Gefüllte Weinblätter mit Zitronensauce
1h 15min
Zaziki
10min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40 min
Aioli light
5min
Gyros-Frikadellen mit Zaziki
30 min
Rindfleisch-Burger mit Käsekern
45 min