Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 2 Eiweiß, zimmerwarm
- 65 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronensaft
Fertigstellung
-
500
g Erdbeeren
lub 500 g Heidelbeeren - 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1867 kJ / 446 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Tarte
7h
Limetten-Daiquiri-Eistorte
6h 30min
Ahorn-Pecannuss-Eis
12sa 30 dk
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Früchtequark für alle
10min
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Früchte-Dickmilch-Dessert
1h 15min
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 Std. 40 Min
Apfel-Streusel-Creme
1h 15min
Crème-brûlée-Äpfel
45min
Himbeer-Crunch-Creme
1 Std. 10 Min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min