Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 500 g Maronen, frisch, in Schalen, Schale kreuzweise eingeritzt
- 200 g Möhren, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 25 g Honig
- 200 g Porree, in Ringen
- 130 g Weißwein
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Crème fraîche
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1194 kJ / 286 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50 Min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1 Std.
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4 Std. 30 Min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 Min
Süßkartoffel-Möhren-Suppe
50 Min
Maronisuppe mit Pilztascherl
40 Min
Maronencremesuppe
30 Min
Würzige Kürbissuppe
1 Std.
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 Min
Kürbis-Curry-Suppe
45 Min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 Min