![Brokkoli-Gorgonzola-Suppe Brokkoli-Gorgonzola-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F02BF357-02A0-4B41-86EA-C0A11A2D5859/Derivates/83948A69-06CE-4028-9CF2-538BDC4DDFC8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 500 g Brokkoli, in Röschen
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Mehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 120 g Gorgonzola, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
15min
Champignoncremesuppe
20 min
Erbsencremesuppe
40 min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min
Spinatsuppe mit Wildreis
45 min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Avocado-Tomaten-Suppe
40 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 min