![Salsa piccante allo zenzero Salsa piccante allo zenzero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E934213E-7A8A-4767-8E7A-26CE8A0DF074/Derivates/F0701109-57A8-4AC8-B853-B26B2490C43B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di radice fresca di zenzero
- 150 g di peperone, privato dei semini e a tocchi (3-4 cm)
- 150 g di cipolla in quarti
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di aceto di vino bianco
- 20 g di acqua
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Condimento balsamico ai mirtilli
10min
Chutney al cocco e coriandolo
45min
Salsa alla reggiana
15 min
Salsa turca
10min
Salsa bois boudran
10min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 godz.
Salsa rubra
30 min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1 Std. 30 Min
Salsa agrodolce cinese
15 min
Noodles con verdure al curry
35 min
Salsa barbecue
20 Min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 min