Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g cabrito limpo cortado em pedaços
- 300 g miúdos de cabrito
- 100 g cebola roxa cortada em lâminas
- 15 g hortelã
- 30 g bolbo de funcho cortado em lâminas
- 3 folhas de limoeiro
- 3 dentes de alho
- 15 g gengibre fresco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g açafrão-da-índia
- 80 g óleo
- 50 g polpa de tamarindo
- 200 g água
- 15 g citronela cortada em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2207 kJ / 528 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
40min
Tarte de beterraba e favas
1h 30min
Sopa laksa
35min
Salada de funcho com laranja e pinhão - TM6
Brak ocen
Carpaccio de rabanete com peixe - TM6
30min
Sopa da pedra
1h 30min
Pão libanês com especiarias
3h 20min
Guisado de borrego com grão em massa folhada
1h 30min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Calulu de peixe
40min
Sopa de sabores de Inverno
50min
Caldo-verde de feijão branco
40min