Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g miúdos de frango
- Água q.b. p/ lavar
- Vinagre q.b. p/ lavar
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g vinho branco
- 1 c. sopa de colorau
- 1 folha de louro
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de piripíri
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 280 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Ensopado de borrego
1h
Cozido à portuguesa
1h 35min
Ensopado de Borrego
3 Std.
Feijoada de chocos
40min
Sopa do vidreiro
45min
Coelho à caramela
13 Std.
Caldeirada de bacalhau
40min
Feijoada de chocos
45min
Orelha de porco de coentrada
1h
Feijoca com entrecosto
1h
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min
Carne de porco à alentejana
2h 30min