Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di farina tipo 00
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
- 20 g di olio di oliva + q.b. per spennellare
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 800 g di foglie di bietola, pulite
- 4 uova
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 350 g di ricotta di pecora (o cagliata), scolata dal siero
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 30 g di burro in fiocchetti
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandolce genovese
1sa 30 dk
Focaccia al formaggio di Recco
1sa 15 dk
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Panissa
45 dk
Polpettone fagiolini e patate
1sa 30 dk
Torta salata bietole e uova
2 Std.
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Cappon magro
4h 30min
Torta di spinaci greca
1sa 20 dk
Quiche salata ai carciofi
1sa 20 dk
Buridda alla ligure
55min
Torta salata ai porri e cumino nero
1sa 20 dk