![Torta pasqualina Torta pasqualina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA253298-4E26-4083-91F7-52F222FCBC9F/Derivates/E9E56543-D5A7-42C4-96D0-DBBDBD5DC289.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di farina tipo 00
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
- 20 g di olio di oliva + q.b. per spennellare
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 800 g di foglie di bietola, pulite
- 4 uova
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 350 g di ricotta di pecora (o cagliata), scolata dal siero
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 30 g di burro in fiocchetti
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Brisèe con broccoletti e bacon
1 Std. 30 Min
Insalata russa
1h
Sformatini di verza e mortadella
1 Std. 30 Min
Pandolce genovese
1 Std. 30 Min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Pansoti in salsa di noci
2 Std.
Panissa
45 dk
Quiche ai finocchi e porri
1h 10 min.
Brandacujun
45 dk
Focaccia al formaggio di Recco
1j 15 menit