Zupfkuchen

Zupfkuchen

4.6 264 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • vegane Margarine in Stücken (z.B. von Alsan)
    200 g
  • Zucker
    150 g
  • Mehl
    350 g
  • Kakaopulver
    30 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Ei-Ersatzpulver (z.B. von 3Pauly)
    1 geh. TL
Füllung und Fertigstellung
  • Zucker
    220 g
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    1 Streifen
  • vegane Margarine in Stücken (z.B. von Alsan)
    180 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Vanillepuddingpulver
    2 Pck.
  • Ei-Ersatzpulver (z.B. von 3Pauly)
    1 geh. TL
  • Seidentofu abgetropft, in Stücken
    800 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 401 kcal / 1679 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...