Urządzenia i Akcesoria
Vegane Mandeltorte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Mandeln, blanchiert300 g
-
Wasser zum Einweichen
Biskuitboden
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Mehl420 g
-
Speisestärke30 g
-
Backpulver2 Pck.
-
Rohrohrzucker240 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Mineralwasser mit Kohlensäure420 g
Mandelcreme und Fertigstellung
-
Mandeldrink450 g
-
Speisestärke40 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht25 g
-
Zitronensaft40 g
-
Mandellikör vegan (z. B. Amaretto)100 g
-
Kaffee, aufgebrüht kalt300 g
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
16 mg
Białko
8 g
Kalorie
1775 kJ /
424 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2 godz.
Veganer Marmorkuchen
1 godz. 20 min
Veganer Kirsch-Käsekuchen
5 godz.
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Pfirsichtarte (vegan)
2 godz.
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4 godz. 30 min
Vegane Paprika-Tarte
2 godz.
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Kokoskuchen (vegan)
50 min
Waffeln mit Erdbeerragout (vegan)
35 min
Mohnschnecken (vegan)
1 godz. 10 min
Nuss-Kokos-Schnitten (vegan)
1 godz. 15 min