
Urządzenia i Akcesoria
Vegane Mandeltorte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Mandeln, blanchiert300 g
-
Wasser zum Einweichen
Biskuitboden
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Mehl420 g
-
Speisestärke30 g
-
Backpulver2 Pck.
-
Rohrohrzucker240 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zitronenschale, gerieben2 TL
-
Mineralwasser mit Kohlensäure420 g
Mandelcreme und Fertigstellung
-
Mandeldrink450 g
-
Speisestärke40 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht25 g
-
Zitronensaft40 g
-
Mandellikör vegan (z. B. Amaretto)100 g
-
Kaffee, aufgebrüht kalt300 g
-
Kakao zum Bestäuben
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
424 kcal /
1775 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
16 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy