Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g flocos de aveia, mais q.b. p/ polvilhar
- 350 g água
- 10 g azeite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 420 g farinha tipo 65
- 50 g sementes variadas (sésamo, girassol, linhaça, abóbora)
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 989.9 kJ / 236.6 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 352.5 mg
Alternatywne przepisy
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Carcaças
1h 50min
Pão norueguês
55 Min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Pãezinhos integrais com noz e muesli
40min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão de forma integral
2h
Pão de iogurte
1 Std. 25 Min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão saloio
1 Std. 25 Min