Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina
- 90 g de mantequilla
- 40 g de agua
- 1 cda de azúcar
- 1 clara de huevo, para barnizar
Relleno
- 50 g de azúcar
- 3 huevos
- 1 pizca de sal
- 100 g de leche
- 75 g de mantequilla
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
Cobertura
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 cda de azúcar
- 50 g de chocolate, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2052 kJ / 513 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajores Argentinos
1 Std. 10 Min
Helado de crema
1 Std. 10 Min
Bizcocho de galletas y chocolate
35min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Tarta de chocolate blanco
12小时 15 分钟
Helado bicolor con praliné
8 Std. 15 Min
Mousse de chocolate
30 Min
Besos de dama
1 Std.
Brigadeiros
2 Std.
Tartaletas de chocolate con dulce de leche y nuez
2 Std.
Jalea de toronja
13h 45min
Pasta choux
2 Std.